Пържени банички с извара

29/05/2009
Ирина
отИринаНовак
"Каквото и да си говорим, истински вкусните банички са пържени и мазни, и с извара И си струват всяка една допълнителна калория "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 825
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се посолява и се разбърква с яйцата до гъста каша.

Всяка кора се наръсва с масло и се прегъва на две. В единия край с е разпределя по дължина не много дебел слой от плънката и се навива на руло, което се реже на парченца.

След като се подготвят, баничките се пържат в силно нагорещено олио до зачервеняване.

Готовите банички се редят върху абсорбираща хартия, за да се отцеди мазнината.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

даниела
даниела
11.01.2013 16:30
за да не попиват много мазнина е хубаво преди пържене да се овалят в разбито яйце.хубави стават с по дебели кори,а не с обикновените фини точени кори,и ако се разрежат предварително плънката ще изтече в олиото и ще пръска докато се пържат.аз слагам и малко магданоз в изварата,става по вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв