Руски пирожки

26/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Трябва да изядете поне една, за да разберете защо половината свят се прехласва по руските пирожки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 969
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой + 5 твърдо сварени за плънката
  • сода - 1 к.л. за хляб
  • сол
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.

Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват, като между тях в средата се слагат по малко натрошени сварени яйца.

Така приготвените пирожки се пържат в сгорещено олио и се отцеждат върху решетка с кухненска хартия под нея.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар