Кюстендилски зелник

публикувана от:
Видяно: 11 566 пъти
Оценка
5.0 от 9 Гласа
Рецепта за Кюстендилски зелник
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Съставки

  • кори - 2 пакета за баница
  • сирене - 400 г
  • праз - 1 кг
  • масло - 1 пакетче
  • яйца - 5 броя
  • чушки - 3 броя сухи червени
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.

Приготвяне на Кюстендилски зелник

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (6)

1
0
Отговор
Таисия

2014-10-31, Оценка 5.0 от 5 за Кюстендилски зелник

Аз благодаря за интересната рецептата.
1
0
Отговор
Кюстендилец

2014-01-19, Оценка 5.0 от 5 за Кюстендилски зелник

Това на Тина е Кн зелник, а пльнката може и да е от кисело зеле.....
1
0
Отговор
Евгения Христова

2013-07-07, Оценка 4.0 от 5 за Кюстендилски зелник

Наименованието зелник идва от зелениите,които се слагат като плънка.
1
1
Отговор
Нина

2013-07-07, Оценка 4.0 от 5 за Кюстендилски зелник

Рецептата е хубава и сигурно е вкусно,но и аз съм живяла 30 години в Кюстендил и рецептата на Тина е точната рецепта за Кюстендилски зелник
4
0
Отговор
Тина

2013-06-06, Оценка 3.0 от 5 за Кюстендилски зелник

Кюстендилка съм, израснала съм с бабините зелници и мога да твърдя, че това не е кюстендилски зелник. Рецептата е ок, но няма нищо общо с трипичния за областта. В средата на една тепсия за слага ситно нарязан праз лук, лапад, киселец, предварително намачкани със сол и сирене.Покрива се с тънко разточена кора и започват да се налагат кори, които се нагъват на хармоника, окло зелената плънка. Между тях може да се наръси още сирене и разтопено масло. Пече се на умерена фурна. Когато е готов се напръсква с гореща вода с разтворена вътре мазнина. Сервира се с кисело мляко. Добър апетит!
0
1
Отговор
Борислава

2013-06-06, Оценка 3.0 от 5 за Кюстендилски зелник

А къде е зелето? Нали е зелник?!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Свързани Рецепти

Подобни от Gotvach.bg

  • Зелник
  • Самоковски зелник
  • Зелник с коприва

Още от категориите

Други ястия с

Как да направя Кюстендилски зелник? Избрана рецепта за приготвяне на Кюстендилски зелник. Лесно и вкъсно приготвяне на Кюстендилски зелник в сайта. Приятно сърфиране из нашите вкусни и оригинални рецепти. Пробвай тази лесна готварска рецепта за Кюстендилски зелник и дай своето мнение. Искаш да добавиш рецепта? Добави я от тук!