Кюстендилски зелник

26/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Донесли сме ви една от най-вкусните рецепти за зелник от Българската кухня, така че запретвайте ръкави "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 362
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таисия
Таисия
31.10.2014 18:55
Аз благодаря за интересната рецептата.
1
0
Кюстендилец
Кюстендилец
19.01.2014 11:08
Това на Тина е Кн зелник, а пльнката може и да е от кисело зеле.....
3
0
Евгения Христова
Евгения Христова
07.07.2013 18:20
Наименованието зелник идва от зелениите,които се слагат като плънка.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв