Кюстендилски зелник

26/11/2011
"Донесли сме ви една от най-вкусните рецепти за зелник от Българската кухня, така че запретвайте ръкави "
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таисия
Таисия
31.10.2014 18:55
Аз благодаря за интересната рецептата.
1
0
Кюстендилец
Кюстендилец
19.01.2014 11:08
Това на Тина е Кн зелник, а пльнката може и да е от кисело зеле.....
2
0
Евгения Христова
Евгения Христова
07.07.2013 18:20
Наименованието зелник идва от зелениите,които се слагат като плънка.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията