Кюстендилски зелник

26/11/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • кори - 2 пакета за баница
  • сирене - 400 г
  • праз - 1 кг
  • масло - 1 пакетче
  • яйца - 5 броя
  • чушки - 3 броя сухи червени
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.

Приготвяне

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5
Общо 9 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Таисия
Таисия
31.10.2014 18:55
Аз благодаря за интересната рецептата.
1
0
Кюстендилец
Кюстендилец
19.01.2014 11:08
Това на Тина е Кн зелник, а пльнката може и да е от кисело зеле.....
2
0
Евгения Христова
Евгения Христова
07.07.2013 18:20
Наименованието зелник идва от зелениите,които се слагат като плънка.
1
0
Нина
Нина
07.07.2013 16:34
Рецептата е хубава и сигурно е вкусно,но и аз съм живяла 30 години в Кюстендил и рецептата на Тина е точната рецепта за Кюстендилски зелник
2
1
Тина
Тина
06.06.2013 16:51
Кюстендилка съм, израснала съм с бабините зелници и мога да твърдя, че това не е кюстендилски зелник. Рецептата е ок, но няма нищо общо с трипичния за областта. В средата на една тепсия за слага ситно нарязан праз лук, лапад, киселец, предварително намачкани със сол и сирене.Покрива се с тънко разточена кора и започват да се налагат кори, които се нагъват на хармоника, окло зелената плънка. Между тях може да се наръси още сирене и разтопено масло. Пече се на умерена фурна. Когато е готов се напръсква с гореща вода с разтворена вътре мазнина. Сервира се с кисело мляко. Добър апетит!
6
0
Борислава
Борислава
06.06.2013 13:58
А къде е зелето? Нали е зелник?!
0
1

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии