Боб с ребърца

26/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Бобът е най-вкусен, когато сложите в него от любимата ни подправка - свински ребърца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 818
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг ребърца
  • боб - 200 г
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - около 200 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно целината, морковите и лук и ги запържете в сгорещена мазнина.

Щом омекнат, прибавете свинските ребърца. Ако са големи, ги срежете на половина.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и оставете да се запържат за няколко минути.

След това добавете доматеното пюре, сварения боб.

Оставете ястието да ври, като добавите малко гореща вода. Щом се сгъсти е готово.

Ако сте почитатели на пикантната храта, можете да си сложите и ситно нарязана червена люта чушка.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар