Сиропирано негърче

26/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Един от любимите ни десерти в сайта. Десетки пъти сготвихме този сладкиш и всеки път сме очаровани от неустоимия му вкус."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 531
  • Преглеждания за месеца607
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко и поетапно всички останали продукти за блата.

Изсипете получената смес в намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече в загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути.

За да приготвите заливката сипете захарта и маслото в съд на котлона и бъркайте, докато се получи карамелена течност. След това добавете какаото при непрекъснато бъркане и при нужда разредете с малко гореща вода.

Оставете готовия сладкиш да се охлади и го нарежете на квадрати, след което го сиропирайте със заливката. По желание поръсете с кокосови стърготини или оваляйте всяко квадратче в тях.подобни рецепти тук
5 20
4 12
3 11
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

val
val
28.03.2015 18:43
Zdraveite iskam da popitam v kakva tava go pechete?
11
1
Любна
Любна
08.12.2014 16:50
...превъзходен сладкиш..
0
2
Мим
Мим
21.07.2013 20:20
получи ми се страшно вкусно но вместо вода добавих пр.мляко
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв