Свинско варено

26/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762306
"Време е да свалим от пиедестала телешкото варено и на негово място да сложим това вкусно свинско варено!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 933
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета и ги сложете да се сварят в 600 мл вода. Щом кипне водата, извадете месата и прецедете бульона - по повърхността му се образува пяна, която трябва да се отстрани.

Върнете бульона в тенджерата и добавете по едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелени и нарязани картофи.

Оставете свинското варено да къкри на котлона, като при нужда се долива още малко топла вода. Щом поври 10 минути, добавете сол, скилидките чесън по желание и зърна бахар и черен пипер.

Оставете да ври около 1 час. Най-накрая прибавете ситно нарязан девесил и оставете да къкри под капак на изключен котлон.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Румяна Любенова
Ммм ... много добре се получи!
0
0
Ванякръстева
Ванякръстева
18.01.2017 17:46
Супер се получи
0
0
Пламен
Пламен
08.03.2015 20:56
И аз пробвах - стана екстра ...
добавих и малко къри
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв