Софийска баница

25/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Онези от вас, които са опитвали оригинална Софийска баница, която се продаваше на няколко места в София, ще ни разберат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 234
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 брой, голямо
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 300 г, за плънката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат, равна
  • масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора за баницата. Разточените кори се нареждат една върху друга с малко брашно между тях и се оставят да починат и позасъхнат за час.

Пригответе плънката от натрошеното сирене, объркано с разбитите яйца и киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата. Намазнете тавата, в която ще печете.

Всяка една кора се напръсква или намазва хубаво с горещо олио, разпределя се по дължина от плънката и се завива на руло. Нарежда се по формата на стената на тавата, като цялото нареждане е от вън на вътре.

Най-накрая върху баницата о по краищата й се разпределят кубчета от маслото. Софийската баница се пече в загряна фурна на 200 градуса за 10-тина минути, след това се намалява на 150 градуса и се доизпича до зачервяване.подобни рецепти тук
5 6
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Соня
Соня
07.10.2013 15:54
А в тестото не се ли слага вода и ако се слага колко?
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв