Пълнени макарони

25/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 803
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода, но я оставете леко недоварена. Пригответе сос Болонезе, като задушите в малко мазнина в широк тиган накълцания лука, моркова, целината и бекона.

Добавете каймата и разбъркайте, докато и я се запържи. След това отделете около 1/2 от тази кайма, защото ще ви трябва да я разбъркайте с Бешамела. Долейте виното в останалата кайма на котлона и го оставете да изври.

След това прибавете доматеното пюре и бульона, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса Болонезе да ври на слаб котлон до пълна готовност, като прибавите на 2 пъти от бульона.

Пригответе бешамелов сос, като разтопите маслото, запържите брашното и долеете постепенно прясното мляко при непрекъснато бъркане. Подправете го със сол, черен пипер и индийско орехче. Свалете от котлона и разбъркайте със заделената кайма.

С двата соса напълнете макароните и ги подреждайте в подходящ поднос. С помощта на лъжичка пълнете първо с бешамеловата смес, а след това и с Болонеза. По желание поднесете с настърган пармезан или кашкавал.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар