Картофи соте

25/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Картофите соте са сред обичаните картофени ястия на българите. Знаете ли как да си ги приготвите? Ето нашата безотказна рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185 494
  • Преглеждания за месеца2541
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • масло - 100 г
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол
  • копър - на вкус
  • чесън - няколко скилидки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите без да ги преварявате, обелете ги и ги нарежете в желана форма. Загрейте маслото и запържете картофите равномерно.

Накрая поръсете със сол, вегетата и накълцания копър. По желание по време на пърженето добавете скълцан чесън. Разбъркайте и свалете от котлона.подобни рецепти тук
5 35
4 20
3 10
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Ivo
Ivo
27.05.2016 19:18
Картофите "соте" не се пържат !
6
5
Ivo
Ivo
27.05.2016 19:15
Аз не ги пържа , а ги слагам в йенски съд и печа във фурната с масълце под капак.След готовност за около 5-7 минути махам капака и фурната на max.
4
5
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:56
Само оставям картофите да изстинат след подварването.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв