Пиле лютика

26/11/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2785283
"Една от най-популярните пилешки рецепти в Българската кухня, която е на особена почит в Северозападна България!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 141
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 голямо пиле
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави, настърган
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 500 г пиперки Сиврия
  • домати - 4 броя
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 стръка настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го разделете на порции. Запържете пилешкото с 3/4 ч.ч. мазнина заедно с настъргания лук.

Посолете, поръсете с червения пипер и долейте 3 ч.ч. топла вода.

Варете до омекване на месото.

Нарежете изчистените от семките чушки Сиврия, запържете ги в отделен съд заедно с доматите и ги добавете в тенджерата при пилешкото.

Поръсете с черен пипер и оставете да къкри за 20 минути.

Поднесете порция пиле лютика с накълцан магданоз.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Куртева
Йорданка Куртева
04.10.2013 13:39
Точно така готвеше пиле баба ми!А с домашни продукти вкусът е мммм!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв