Баница лучник на Бай Данчо

24/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Възползвайте се максимално от ароматните дарове на пролетта и изненадайте семейството си с ароматна баница лучник!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 688
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода. Към нея се прибавят брашното, яйцата, киселото мляко и 100 мл вода. Измесеното тесто се оставя да втаса 50-60 минути, завито с намазано олио.

Пресният лук, лападът, киселецът се почистват, измиват и нарязват. Задушават се в останалото олио около 15 минути. Щом изстинат, към тях се прибавя натрошеното сирене и се разбърква.

Втасалото тесто се разделя на 2 равни части. Всяка от тях се разстила така, че да стане с размерите на тавата. Тавате се намазва обилно с част от маслото и в нея се слага едната кора. Залива се с плънката и се затваря с втората кора.

Притиска се леко и се намазва с останалото масло. Баницата се оставя да втаса 20-30 минути, след което се пече около 40 минути във фурна (160-170 градуса). Изважда се и за 5-10 минути се покрива с кърпа.

Любима баница на Тодор Живков;

Из книгата: "Аз, готвачът на Живков"подобни рецепти тук
5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Пацо
Пацо
22.05.2014 10:07
Е Бай Данчо добре добре малко боза с неия е супер вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв