Пържена пъстърва в масло на Бай Данчо

23/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Пъстървата е страхотна риба, която е чудна не само на фурна, но и пържена в масло!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 399
  • Преглеждания за месеца394
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се изчистват, измиват и осоляват на вкус. Овалват се в брашното и се изпържват в 500 г предварително избистрено и прецедено масло. Рибите се свалят от огъня, щом получат златист цвят.

Обелените и измити картофи се нарязват на едро и се варят в леко подсолена вода, като се внимава да не се преварят. Водата се изцежда и картофите се задушават в разтопеното масло. Поръсват се с нарязан копър. Рибата се гарнира с готовите картофи и резен лимон.

Това е любимата риба на Тодор Живков;

Из книгата: "Аз, готвачът на Живков"подобни рецепти тук
5 10
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Милена
Милена
19.08.2012 21:24
Прекрасно ястие, всички вкъщи останаха възхитени.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв