Прясно сготвено зеле

23/11/2011
от БарфиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 зелка
  • олио - към 100 мл
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • карамфил - няколко зърна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и загрейте мазнина в голяма тенджера. Сложете зелето да се запържи и го разбъркайте.

Похлупете и го задушете за 10-15 минути, като от време на време обърквате. Щом обемът ми намалее, добавете подправките и добре объркайте.

След 2 минути махнете от котлона. Може да го консумирате и така или да го запечете за кратко във фурна с малко топла вода в тавата.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
21.05.2016 15:12
Аз добавям на върха на лъжицата лимонена киселина за да не сладнее много.
0
1
Ivo
Ivo
22.02.2012 15:45
При готвенето на зеле е добре да се добавя ким на зърна. Намалява образуването на газове.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв