Конфитюр от арония

24/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Не пропускайте да приготвите конфитюр от арония, защото той е отличен за гарниране на палачинки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 148
  • Преглеждания за месеца2779
  • Преглеждания за седмицата790
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • арония - 1 кг
  • захар - 1 кг или повече
  • вода - 2 ч.ч.
  • канела - 2 пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте оронените плодове арония и ги отцедете. Намачкайте ги в съд. Сварете гъст сироп от захарта и водата и пуснете смачканите плодове заедно с пръчките канела.

Варете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.

След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ. Затворете ги и ги съхранявайте на хладно.подобни рецепти тук
5 9
4 2
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Роберто
Роберто
07.09.2012 16:53
обожавам го
1
0
Шеремедов
Шеремедов
06.09.2012 23:24
Вкусно и здравословно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв