Пиле с картофи в гювеч

23/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Изпитана рецепта, която ще Ви плени с крехкото месо и топящите се картофи!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 180
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото разделете на порции и нарежете всички зеленчуци. Най-отдолу в подмазнен гювеч се слагар картофите.

Отгоре пилешкото и всички останали зеленчуци. Докато редите поръсвайте със сол, черен пипер и червен пипер. Размийте доматеното пюре с 1 ч.ч. гореща вода и залейте в гювеча заедно с една непълна чаша вино.

Покрийте гювече и сложете да се пече в незаграна фурна за 1 час и 30 минути на 200 градуса. По желание след това може да сгъстите соса от гювеча с лъжица брашно.подобни рецепти тук
5 12
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Любо
Любо
07.04.2015 19:40
Рецептата е проверена наиистина става много вкусно
0
0
beyhan kumar
beyhan kumar
14.10.2013 17:12
Супер е
2
0
зарето
зарето
10.01.2013 11:32
И аз го направих и стана много вкусно..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв