Фритата със спанак

21/07/2016
"Езикът ни се върза на фльонга, докато кажем фритата, но пък какъв вкус - божествен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 701
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сол
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • масло - 3 с.л.
  • За гарниране
  • спанак - 700 г
  • чери домати - 4 бр.
  • царевица - 4 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме добре яйцата с млякото, добавяме магданоза и подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче.

Почистваме и измиваме спанака, бланшираме го за кратко и го отцеждаме добре, наситняваме го.

Намазняваме тава и в нея изсипваме омлета, отгоре разпределяме спанака, нарязаните на четвъртинки чери домати и царевицата и печем за 5 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна е намалязаме на 220 градуса, допичаме за 10 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар