Шкембе в масло

24/11/2011
от Новак
"Че кой би искал да живее другаде, щом само тук приготвят такова вкусно шкембе в масло?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 234
  • Преглеждания за месеца1293
  • Преглеждания за седмицата576
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шкембе - 1 кг телешко
  • чесън - 1 глава
  • масло - 125 г (1 пакетче)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на увички.

Загрейте маслото в тиган, запържете за 30 секунди накълцания чесън и добавете шкембето. Разбъркайте и го запържете, докато месцата леко хванат загар.

Накрая добавете черния пипер, объркайте с червения пипер за 2 минути и махнете от котлона.

Поднесете с чаша червено вино. Ако искате, може да разпределите шкембето в гювечета и да го запечете за 5 минути във фурната.подобни рецепти тук
5 7
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пецата
Пецата
03.03.2014 15:10
Убавня :)И добавка 500 домашарка гроздана :D
9
0
poli72
poli72
24.11.2011 11:49
Мога само да добабя,че когато всичко е готово настъргвам кашкавал и става страхотно.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв