Тиква на фурна

22/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Има много начини да приготвите тиква, но печената на фурна тикна е нашият фаворит "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо113 609
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистената тиква се нарязва на парчета и се бланшира за няколко минути във вряща вода. Отцежда се и се нарежда в тава с кората нагоре.

В тавата се долива чаша вода с 1 с.л. разтворена в нея захар. Пече се в умерена фурна до омекване.

След това тиквата се обръща с кората надолу, поръсва се с орехите и захарта и се доопича до лека карамелизация на захарта.подобни рецепти тук
5 18
4 3
3 2
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

А.К
А.К
22.11.2014 16:32
Колко минути и на колко градуса се пече??? Ориентировъчно, моля!
10
1
Сиси
Сиси
02.11.2014 18:43
Цялото дъно на съдът е покрит със захар . Тиквата се пече с кората на горе мммм...без вода ! Вкусна е !
5
1
Боряна
Боряна
07.05.2014 23:21
Ако се сложи и локум става перфектна.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв