Пукани чушлета

22/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Сега е моментът да затворите няколко бурканчета пукани чушлета - когато са добре узрели и свежи!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38 769
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 5 кг чушлета
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 бутилки от 700 мл
  • захар - 2 ч.ч. или по - малко
  • сол - 1 ч.ч. или по - малко
  • черен пипер - на зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • чесън - няколко глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опукайте чушлетата върху горещ тиган, гореща ламарина или в тава във фурната, застлана с алуминиево фолио.

Пригответе саламурата от олиото, оцета, захарта, солта и зърна черен пипер. Оставете я да кипне и я махнете от котлона.

Чушлетата натъпчете в буркани, като между тях слагате почистени скилидки чесън, малки стръкчета магданоз и копър.

Залейте топлата саламура в бурканите и ги затворете. Съхранявайте на хладно.
подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
17.08.2013 14:34
бях пръв :)
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв