Сом на фурна

22/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Истинска класика в кухнята!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49 759
  • Преглеждания за месеца1781
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.

Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.

След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.

Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус.подобни рецепти тук
5 7
4 9
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар