Сом на фурна

22/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Истинска класика в кухнята!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо40 091
  • Преглеждания за месеца651
  • Преглеждания за седмицата191
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.

Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.

След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.

Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 8
3 5
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар