Млечна майонеза

22/11/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Лека млечна майонеза без яйца, която можете да си приготвите и сами!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 444
  • Преглеждания за месеца1743
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходящ съд прясното мляко, олиото, солта, захарта, лимонтозу (или лимоновият сок). Всички продукти трябва да са с еднаква стайна температура.

Сложете пасатора на дъното на съда и започнете да разбивате първо на ниска, а след малко и на висока степен плавно изтеглете пасатора нагоре.

Щом майонезата се сгъсти, добавете горчицата. Доразбийте млечната майонеза и съхранявайте в хладилник. По желание може да добавите различни подправки и чесън на прах.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

tikoev
tikoev
11.10.2014 13:04
Стана супер! Сложих малко повече сол и лимонтозу! Благодаря ви за рецептата!
1
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:10
това щях да кажа и аз че се нуждае от малко повече сол и лимонтозу за идеален вкус :)
1
0
Крис
Крис
30.05.2014 17:38
стана много добре! благодаря за рецептата. стегна добре, а като добавих и малко кисело мляко стана много лек и хубав сос за салати ;)
Поздрави
2
1
Боян
Боян
24.01.2014 20:36
Остана си течно, при всички опити, въобще не стегна.
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв