Печен бешамел

16/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 л
  • яйца - 3 бр., сварени
  • жълтъци - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме масло с брашното до светла запръжка, прибавяме млякото и варим соса, докато се сгъсти, овкусяваме със сол и черен пипер.

Сваляме от котлона и прибавяме жълтъците, разбъркваме добре и добавяме ситно нарязаните яйца и настъргания кашкавал, размесваме добре.

Получената смес сипваме в намаслена тавичка, разпределяме 2 с.л. масло и поръсваме с галета.

Печем в предварително загрята умерена фурна, докато хване златиста коричка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар