Френска солена палачинка

22/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Палачинки, чиито вкус ще донесе неповторимата атмосфера на Париж във вашата кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 969
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и прибавете мляко и брашно лъжица по лъжица. Бъркайте бавно и след като добавите и разбъркате последното брашно, добавете олиото.

Загрейте леко намазнен голям тиган и сипете 1 черпак, като го наклоните за да разстелите палачинката. Щом е готова от едната страна, обърнете внимателно да се изпече от другата.

Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се с плънка от запържено пилешко месо на късчета, задушено с глава накълцан лук, накълцан чесън.

Посолява се и се подправя с черен пипер, а накрая се кипва с течната сметана.

подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар