Френска солена палачинка
22/11/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Палачинки, чиито вкус ще донесе неповторимата атмосфера на Париж във вашата кухня "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- брашно - 200 г
- яйца - 4 броя
- прясно мляко - 700 мл
- сол - 2 щипки
- олио - 2 с.л.
- пилешко месо - 2 пилешки гърди, за плънката
- чесън - 2 скилидки
- лук - 1 глава
- сол
- черен пипер
- сметана - 200 мл течна
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със солта и прибавете мляко и брашно лъжица по лъжица. Бъркайте бавно и след като добавите и разбъркате последното брашно, добавете олиото.
Загрейте леко намазнен голям тиган и сипете 1 черпак, като го наклоните за да разстелите палачинката. Щом е готова от едната страна, обърнете внимателно да се изпече от другата.
Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се с плънка от запържено пилешко месо на късчета, задушено с глава накълцан лук, накълцан чесън.
Посолява се и се подправя с черен пипер, а накрая се кипва с течната сметана.
подобни рецепти тук
Загрейте леко намазнен голям тиган и сипете 1 черпак, като го наклоните за да разстелите палачинката. Щом е готова от едната страна, обърнете внимателно да се изпече от другата.
Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се с плънка от запържено пилешко месо на късчета, задушено с глава накълцан лук, накълцан чесън.
Посолява се и се подправя с черен пипер, а накрая се кипва с течната сметана.
подобни рецепти тук