Супа от дива патица

15/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патешко месо - 500 г месо от дива патица
  • олио - 100 мл
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр
  • лимонов сок
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и в него запържваме наситненото месо, прибавяме рендосаните лук и моркови и разбъркваме.

Намаляваме котлона и задушаваме за 30 минути, доливаме вода и засилваме котлона, прибавяме черен пипер и дафинов лист и оставяме да вре на среден огън за 35-40 минути.

Прибавяме нарязаните на дребно картофи, посоляваме и варим още 30 минути.

Махаме от котлона и прибавяме застройката от разбитото яйце с лимонов сок.

Сервираме супата гореща, поръсена с наситнен копър и магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар