Панирани пилешки топчета

14/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Хрупкави панирани пилешки топчета, по които бирата ви ще си падне!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 150 г, сварено и наситнено
  • магданоз - 3 с.л., наситнен
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • галета
  • олио - за паниране
  • горчица - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото, докато се разтопи, прибавяме брашното и разбъркваме, постепенно доливаме млякото и бъркаме, изчакваме да заври и намаляваме котлона, готвим още 10 минути.

Прибавяме месото, магданоза и подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче, разбъркваме и оставяме в хладилника да се изстуди и да се стегне.

От студената смес оформяме топчета с големината на орех, които овалваме в галета, яйце и пак в галета.

Панираме в горещо олио и сервираме с горчица.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар