Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с агнешко, спанак и горчица

Щрудел с агнешко, спанак и горчица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Щрудел с агнешко, спанак и горчица1 / 2
17/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, наситнена
  • агнешко месо - 350 г, накълцано на ситно
  • гъби - 180 г, наситнени
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • спанак - 200 г, замразен и отцеден
  • чушки - 1 бр., нарязана червена
  • магданоз - 2 с.л., наситнен
  • хляб - 1 ч.ч. пресни трохи
  • кори за баница - 6 бр., фини
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио запържваме лука и месото, прибавяме гъбите и готвим още 5 минути.

Сваляме от котлона и добавяме чушката, спанака, трохите, магданоза и горчицата, разбъркваме много добре.

Слагаме корите две по две, като между тях намазваме с олио, отгоре разпределяме от плънката и завиваме на руло, като подпъхваме краищата отдолу.

Редим рулата с тава, намазняваме ги и ги ръсим със сусам.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: