Пилешки бутчета с фъстъчен сос

14/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 ч.л.
  • ким - 1 ч.л., смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л., настъргано
  • червен пипер - 1/2 ч.л., лют
  • бульон - 500 мл пилешки
  • фъстъци - 2 1/2 ч.ч., смлени
  • фъстъчено олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържим бутчета в сгорещеното олио до златисто и ги вадим.

В същата мазнина запържваме наситнения лук и пресования чесън, докато омекнат.

Прибавяме кърито, кима, червения пипер и индийското орехче и пържим за минута.

Доливаме бульона и фъстъците, изчакваме да кипне и варим за 3 минути.

Връщаме месото и готвим, докато омекне на слаб огън.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар