Пилешки пържоли на фурна

22/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Вкусни, сочни и наситени на аромати пилешки пържоли - приготвени в специален сос"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо48 941
  • Преглеждания за месеца1269
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя, от бут
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки смлени
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • майорана - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне

Пригответе пилешките пържоли, като при нужда леко ги начукайте. Смесете заедно меда, зехтина, пресования чесън, смлените орехи и прясно изцеден лимонов сок.

Посолете пържолите, прибавете черен пипер и майорана на вкус. Намажете месото с получената паста, покрийте го и го оставете в хладилник за половин час.

След това прехвърлете месото в намазнена тава, полейте с виното и сложете, покрити с фолио да се пекат за 25 минути. Махнете фолиото и доопечете за 5 минути.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариана Видева
Защо не слагате реални снимки?В рецептата пише пържола от бут, а на снимката бяло месо от гърдите?Който си няма понятие от меса, ще купи пържоли и ще очаква да му станат като филе.
2
1
Мартин
Мартин
15.01.2014 17:39
Рецептата не е лоша макар и не много подробна. За да се сготвят за написаното време, фурната трябва да е много собре подгрята и да се пекат поне на 200 градуса. Аз лично добавих различни зеленчуци заедно с месото. Стана вкусно и носи на много подправки.
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв