Гъби Кладница

21/11/2011
"Гъбите кладница нямат равни на себе си, ако са приготвени правилно. Ето ви една такава безотказна рецепта"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г Кладница
  • зехтин - 50 мл или олио
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • соев сос - 1 с.л
  • лук - 2 стръка зелен или 1 кромид, ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка накълцан

Приготвяне

Измийте и почистете гъбите Кладниции, като при нужда отрежете отрежете най-долната твърда част на пънчето. Нарежете ги на парчета и загрейте зехтина в дълбок тиган.

Сложете гъбите да се задушават, а след 2 минути добавете накълцаните лук, чесън и долейте соевия сос. Оставете да се задушават за 15-тина минути под капак, като от време на време бъркате.

Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете от котлона. Поръсете с накълцан магданоз и поднесете ястието.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 18
4 5
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гъбарков
Гъбарков
07.09.2014 17:27
Любчо не е сляп. Той е суперЛюбчо.
2
3
koko
koko
02.05.2014 16:17
любчо е сляп
0
1
любо
любо
17.11.2013 18:50
Любчо,ти гъба виждал ли си бе
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията