Баница със спанак и сирене

21/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 162
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.
Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.подобни рецепти тук
5 9
4 7
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Потребител#206931
Рецептата е уникалта,много лесна и бърза.
0
0
Величка Щърбанова
Баницата със спанак е класика в жанра! Две мнения няма!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв