Киш с грах и царевица

13/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Просто обожаваме хрупкавия блат на киша, а в комбинацията със сочни зеленчуци - направо е великолепен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претриваме брашното с маслото, докато стане на трохи, добавяме водата и замесваме тесто, което увиваме със стреч фолио и охлаждаме в хладилника за 30 минути.

Разпределяме тестото в тавичка и образуваме ръб, надупчваме го с вилица и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.

За плънката:
Разтопяваме маслото и прибавяме млякото, бъркаме, докато се сгъсти. Добавяме отцедената царевица, грах, наситнения лук и овкусяваме със сол и черен пипер.

Сваляме от огъня, прибавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал и изсипваме върху блата.

Връщаме във фурната за още 30 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар