Компот от праскови

21/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Беше време, когато всички слагахме компоти!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 855
  • Преглеждания за месеца2086
  • Преглеждания за седмицата540
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праскови - 5 кг добре узрели
  • захар - 2 кг
  • вода - около 4 л
  • канела - пръчки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре прасковите, като търкате с длани, за да се отстрани мъхестата им част. Разрежете ги на 4, махнете костилките и по желание ги нарежете на по-малки парчета.

Напълнете приготвените буркани, сложете по малка пръчка канела по желание и по 4-5 с.л. захар във всеки буркан. Друг вариант е да добавите стръкче индрише.

Долейте вода в бурканите до основата на гърлото, затворете ги и сложете да се варят за 15 минути, след като кипнат.

Водата в съда трябва да покрива бурканите. По същия начин може да приготвите и компот от нектарини.подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Много вкусен компот, ние правим компота с нарязани на парченца праскови.
0
0
милка
милка
28.07.2014 19:32
Защо на общото заглавие пише, без варене, като вконкретните рецепти и компота от праскови и от круши се варят 15 мин.?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв