Скумрия на фурна с доматен сос

22/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Скумрията на фурна в доматен сос е едно от най-предпочитаните и приготвяни ястия с риба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 732
  • Преглеждания за месеца472
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите, натъркайте ги със сол и ги залейте с изцедения от лимоните сок. Оставете да престоят така за 30 минути на хладно.

Загрейте малко мазнина в тиган и задушете до леко омекване накълцания праз и чесън. Овкусете го с малко сол и черен пипер. Разбъркайте го с нарязаните печени чушки, девесила.

В намазнена тава наредете кръговете от доматите, отгоре разпределете рибите и ги покрийте със задушената смес. Поръсете и с малко пресен магданоз.

Наредете резени лимони, полейте с още малко мазнина, покрийте с фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 40 минути. Махнете фолиото и запечете за още 5-10 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Сготвена по този начин рибата става много сочна и вкусна, а комбинацията от девисил, праз, чесън и рпидават невероятен аромат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв