Болярски сарми

20/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Сега разбирате ли защо това са сърми с благородническа титла?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 652
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете пилешките дробчета с вряла вода, отцедете ги и ги накълцайте на ситно. Загрейте мазнина и запържете ситно нарязания лук и след това прибавете дробчетата. След 4 минути добавете ориза и подправките и бъркайте, докато оризът се запържи.

Тогава добавяте ситно нарязаните гъби и долейте 1 ч.ч. топла вода. Задушете ориза докато абсорбира течността. Пилешкото нарежете на толкова къса, колкото са листата за сармите.

В 1 зелев лист сложете парче пилешко, част от плънката и завийте добре сърмите. Подреждайте ги в намазнена тава или гювеч, на дъното на които има няколко зелеви листа.

Наредените сарми притиснете с чиния и долейте зелевия сок. Похлупете съда и сложете да се пекат сармите за около час и половина, или докато поемат течността.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар