Тиквички по китайски с пресен джинджифил

09/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиквички - 750 г
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, нарязан на тънко
  • джинджифил - 1 с.л., пресен, настърган
  • зелен лук - 2 с.л., намачкан
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сусамово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и остъргваме тиквичките, режем ги по диагонал на кръгчета с дебелина 5 мм.

Загряваме дълбок тиган и в него сипваме маслото, след като започне да дими прибавяме чесъна, лука и джинджифила и запържваме за 30 секунди.

Прибавяме водата и тиквичките и оставяме да се готви за 5 минути, докато водата се изпари и тиквичките се сготвят.

Доливаме олиото, разбъркваме и сервираме топло.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар