Холандска оризова торта

24/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото с ориза и ломоновата кора, оставяме да поври 20 минути и охлаждаме.

В купа разбиваме маслото с жълтъците, захарта и брашното, прибавяме стафидите и накълцаните кайсии, от които сме отделили за украса, и разбитите на сняг белтъци и разбъркваме внимателно.

Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за час.

Вадим и охлаждаме тортата, поръсваме с пудра захар и украсяваме с разбитата сметана и кайсии.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар