Телешки джолан по италиански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Телешки джолан по италиански1 / 2
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 бр.
  • моркови - 150 г
  • лук - 3 глави, наситнен
  • целина - 2 стръка
  • розмарин - 3 стръка
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • карамфил - 5 зърна
  • бяло вино - 400 мл
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме джолана със скилидките чесън, карамфила и розмарина и го сваряваме в подсолена вода.

Прехвърляме го в тава и около него поставяме наситнения лук, нарязаните моркови и целина.

Доливаме бялото вино и зехтина и покриваме тавата с фолио.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: