Класическо тесто за мекици

20/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Най-хубавите мекици стават с ръчно омесено тесто. Ето нашата рецепта. След това не се оплаквайте, че са много вкусни "
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо145 379
  • Преглеждания за месеца2123
  • Преглеждания за седмицата313
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете дупка в средата. Разбъркайте в киселото мляко солта, захарта и содата за хляб, докато стане на шупли. Изсипете го в кладенчето на брашното и с лъжицата започнете да бъркате. След това започнете да месите на ръка.

Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставете го да втаса 30 минути или повече.

Тестото става за мекици и за питки.подобни рецепти тук
5 13
4 10
3 11
2 8
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Милена
Милена
28.12.2014 13:15
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
3
2
Максун
Максун
26.08.2014 11:43
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
4
4
Златка
Златка
24.01.2014 07:51
мекиците се месят само с вода и мая а не със сода за хляб
11
15
Мекичарка
Мекичарка
24.01.2014 16:44
Не е вярно!
16
2

Виж всички коментари или напиши такъв