Пилешко къри

20/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763319
"Още една вкусна пилешка манджа, която да добавим към списъка с любими изкушения "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 897
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките гърди в сметана с прясно изцеден лимонов сок и канела за 2 часа в хладилника.
След това ги отцедете от маринатата (запазете я), подсушете и нарежете на късове.

Загрейте мазнина в голям тиган и запържете месото до лек захар. Извадете го и в същия тиган леко запържете лука. Добавете джинджифила и чесъна и разбъркайте докато леко покафенеят.

Накрая добавете кърито на прах и куркумата. Сипете в ястието пилешкото заедно с маринатата, доматения сос, кокосовото мляко, карамфилчетата, кардамона и канелата.

Овкусете със сол, черен и червен пипер на вкус. Оставете ястието да се готви на слаб котлон за около 20 минути или докато пилешкото омекне.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 23:16
400 мл доматен сос? Какъв да бъде?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв