Индийска черна леща Даал Макхани

20/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"За индийските филми не сме сигурни, но индийската леща е най-вкусната леща на света - опитайте и ще се съгласите с нас "
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 393
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червения боб заедно с лютите чушки за 1 нощ във вода и след това го отцедете. Сложете боба и черната леща с малко сол и вода да се сготвят за около 25 минути в тенджера под налягане. Прехвърлете в обикновена тенджера и варете още 15-20 минути. Разбъркайте с изварата и сметаната.

Загрейте малко мазнина в тиган с дебело дъно и сложете семената кимион да си пуснат аромата. След това добавете пресования чесън и запържете до светло кафяво. Прибавете накълцания лук и задушете.

Следва да добавите доматите и доматеното пюре, зелените люти чушки и джинджифиловата паста. Задушавайте, докато доматите станат меки. Овкусете в прахче dhania, чилито (лют червен пипер на прах), куркумата и сол. Разбъркайте за 1 минута, сипете варивата и оставете да къкри на среден огън.

Щом започне да кипи, махнете от котлона. Разбъркайте с гарам масалата на прах и украсете по желание с листа от кориандър. Поднесете ястието с гарнитура от сварен ориз чапати (chapathi) и малко течна сметана.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петър
Петър
02.07.2015 18:20
Идиоти сте вие тук - всичките !

Човек влиза да прочете нещо "ПОЛЕЗНО" ...с Децата си... вярваки че става дума за Кулинария ?!

А наоколо сте разпръснали такива БЕЗСРАМНИ реклами, че направо да му се повърне !

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв