Индийски пилаф

19/11/2011
Илария
отИларияМастър Шеф1171203
"Прекрасен букет от аромати и вкусове, който ще изненада небцето Ви!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1-2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 844
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.

Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите листа и предварително измитият ориз и стафидите. Бъркайте, докато оризът се запържи и долейте с гореща вода. Сложете капака и оставете да се задушава на слаб котлон.

Варенето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час.
подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
09.05.2016 18:38
Направо букет от аромати.Само канелата лично на моя вкус не ми допада,но това е толкова различна кухня.
0
1
Ирина Андреева Jolie
На пръв поглед толкова просто ястие,а с толкова много вкусове и аромати....каква наслада за небцето :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв