Чеснова пърленка

19/11/2011
Иларияот ИларияНовак / Автор
"Чеснови хлебчета за всеки ден и повод приготвени по изпитана селска рецепта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 781
  • Преглеждания за месеца6594
  • Преглеждания за седмицата117
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и разтворете содата в киселото мляко. Прибавете млякото към брашното, чукнете яйцето. Постепенно добавете всички останали продукти и замесете меко тесто.

Оставете го да втаса за 30 минути покрито. От тестото се късат топки, които се оформят с ръце на тънки питки.

Питките се мажат с ароматното масло, което се приготвя като леко се разтопи маслото и се разбърка с чесъна и магданоза. Пекат се доста бързо - на скара или във фурна.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 7
3 9
2 6
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

PhD
PhD
24.10.2015 16:16
Мили кандидат кулинари, направете 5-6 опита на скара на дървени въглища и като изгорите или оставите сурови пърленките ще разберете колко време е необходимо. Може да се правят на ел скара, но не директно върху реотана а върху доп решетка, на скара на дървени въглища(най-хубави стават) или върху печка на дърва само че се слагат в тава. И задължително се разнемат на тънко около 5-6мм и след запичане от едната страна се обръщат и се мажат със зехтин. Въртят се макс 2-3 пъти и чак накрая се слага чесновия сос или шарената сол(всеки според вкуса). Поздрави и вкусни успехи.
П.С. Дано съм бил полезен.
8
2
ам ам
ам ам
22.02.2015 10:22
а може ли да се правят на сач?
0
1
аз
аз
06.11.2014 18:31
Звучи много много вкусно.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв