Бабини сиренки

18/11/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Нищо не може да се сравни с вкуса на бабините сиренки.... освен още една порция бабини сиренки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 017
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 брой
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • мая - с големината на орех
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 300 г натрошено, за плънката
  • захар - 2 с.л., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете рядко тесто от брашното, маята разтворена в хладка вода, прясното мляко, яйцето, мазнината, 1 ч.л. захар, шипка сол.

Оставете покрито да втаса на топло. От тестото се разточва голяма кора с дебелина няколко милиметра.

От кората с помощта на купичка изрежете кръгове. Всеки кръг намажете с олио, сложете в средата натрошено сирене и прегънете на 2, като добре притиснете краищата.

Подредете бабините сиренки в намаслена тава и отново оставете да втасат. Намажете ги разбит жълтък или сметана и ги сложете да се пекат в предварително загряна умерена фурна до златисто.подобни рецепти тук
5 8
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Ива
Ива
18.12.2014 14:21
Като не знаете основни правила за тесто, не се заяждайте, ами влезте в други рецепти. Искали са да кажат не рядко, а меко тесто. Колкото поеме означава на пипане да е достатъчно меко за месене и разточване, но за това се иска малко опит. Това са обикновени кифлички, които правя често и са много хубави. Никога не ползвам точни мерки, защото знам, че не е важно колко точно грама е водата или брашното, а го усещам, като го размесвам. Ако имате интерес, направете проба. А е ясно вече, че снимката не отговаря на рецептата. Ей, лоши хора...
7
1
Теди
Теди
03.03.2014 18:42
Любопитна съм да видя как се точе рядко тесто! Пълни глупости!!
3
5
Готъм
Готъм
01.02.2014 23:56
Изключително нискокачествна рецепта... Следващия път използвайте точна количествена информация. Колко мл. е една ч.ч според вас?!!! И аз от къде да знам вашата чаша колко голяма е.
И какво значи "колкото поеме"? Пълна аматъорщина....
3
7

Виж всички коментари или напиши такъв