Американски ябълков пай

31/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Ето го оригиналният американски ябълков пай - сега остава да ни кажете само колко ви е харесал "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме нарязаното на парчета студено масло с брашното, прибавяме водата и замесваме тесто, което оставяме да почине за 30 минути в хладилника. Вадим го и разточваме, прегъваме на три и отново прибираме в хладилника за 24 часа.

От тестото отделяме 1/3, която ще е за капака на пая, а останалото тесто разточваме и поставяме в намаслена форма, като го притискаме към стените, за да оформим ръб. Намазваме тестото с 1 разбит белтък и го оставяме на хладно за 30 минути. Вадим и печем в предварително зарята на 220 градуса фурна за 10 минути.

В купа разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме сметаната и нишестето, бъркаме на водна баня, докато кремът се сгъсти и го изсипваме върху блата.

Отгоре подреждаме обелените и нарязани на резени ябълки, покриваме с капака от тесто, намазваме с белтък и поръсваме с пудра захар. Печем пая в предварително загрята на 220 градуса фурна за 35-40 минути. Сервираме със сметана или сладолед.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар