Печени пъдпъдъци

19/11/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Истински деликатес, с който може да впечатлите дори най-капризните кулинари сред приятелите си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 578
  • Преглеждания за месеца900
  • Преглеждания за седмицата193
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пъдпъдъците да киснат във вода и оцет, след което ги подсушете. Пригответе марината от зеленчуковия бульон, бяло вино, черен пипер на зърна и 2 с.л. олио, които са врели 10 минути в съд на котлона. Оставете я леко да се охлади и накиснете в нея пъдпъдъците за 3 часа.

Намазнете тава и сложете в нея пъдпъдъците. Върху всеки намазан с масло пъдпъдък сложете парчета сланина. Полейте с другото вино и малко от маринатата и поръсете с подправки на вкус. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Накрая махнете фолиото и доопечете до приятен загар.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Миладин Йорданов
Миладин Йорданов
10.09.2014 12:15
Супер вкусно се получи!Деликатес1
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв