Печени пъдпъдъци

19/11/2011
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Истински деликатес, с който може да впечатлите дори най-капризните кулинари сред приятелите си!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 064
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • дивеч - 8 пъдпъдъка
  • сланина - 200 г
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • масло - 40 г краве
  • сол
  • бульон - 400 мл зеленчуков
  • вино - 200 мл бяло
  • черен пипер - на зърна
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пъдпъдъците да киснат във вода и оцет, след което ги подсушете. Пригответе марината от зеленчуковия бульон, бяло вино, черен пипер на зърна и 2 с.л. олио, които са врели 10 минути в съд на котлона. Оставете я леко да се охлади и накиснете в нея пъдпъдъците за 3 часа.

Намазнете тава и сложете в нея пъдпъдъците. Върху всеки намазан с масло пъдпъдък сложете парчета сланина. Полейте с другото вино и малко от маринатата и поръсете с подправки на вкус. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Накрая махнете фолиото и доопечете до приятен загар.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Миладин Йорданов
Миладин Йорданов
10.09.2014 12:15
Супер вкусно се получи!Деликатес1
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв