Лазаня с готови кори

02/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загряваме зехтина и в него задушаваме наситнените лук и бекон, прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, добавяме доматите, доматеното пюре, чесъна и подправяме на вкус със сол, черен пипер, риган и мащерка.

Оставяме соса да къкри за 30 минути на тих огън. Сваряваме корите в подсолена вода според инстукциите и ги отцеждаме.

Загряваме маслото, добавяме брашното, разбъркваме и при непрекъснато бъркане доливаме прясното мляко, овкусяваме със сол и индийско орехче.

На дъното на тавата, в която ще печем лазанята, слагаме малко от бешамела, после редим кори и покриваме с месния сос, пак кори, бешамел, месен сос, кори, докато продуктите свършат. Последния пласт кори покриваме с бешамела и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем лазанята в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар