Свински ребърца на скара

19/11/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Обичате ли ребърца? Тези са със специална глазура и марината"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 792
  • Преглеждания за месеца591
  • Преглеждания за седмицата111
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - ребра в количество по желание
  • мед - 150 мл
  • соев сос - 150 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1/2 глава, голяма счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата, така че на всяко ребърце да остане месце.

Смесете в голям съд меда, соевия сос, оцета и чесъна. Трябва да се получи смес по-гъста от боза.

Сложете ребрата и хубаво ги оваляйте. Покрийте съда и го преместете за 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата или барбекюто, намазнете реотаните и сложете ребрата да се пекат, като ги обръщате.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Любима рецепта за нашето семейство,меда придава страхотен вкус.
0
0
димитър
димитър
01.10.2013 11:57
много вкусно!!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв