Туршия от пържен патладжан

11/02/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 493
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по едри патладжани, нарежете ги на колелца, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцедят за 30 минути. Измийте ги и ги подсушете. Загрейте обилно количество олио и ги изпържете.

Всеки изпържен патладжан потапяйте в подсолен оцет и го слагайте в тава. Щом патладжаните се охладят в тавата се подреждат в буркани, а между тях се нареждат скилидки чесън и магданоз.

Може да не слагате чесъна и магданоза в бурканите, а да ги поднесете при сервиране. Бурканите се доливат с по-малко от останалото при пърженето олио (изстинало) и се затварят.подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гери
Гери
17.08.2013 21:59
Бурканите стерилизират ли се ?
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв