Паниран телешки език

19/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Едно ястие, което може да спечели сърцето на всеки мъж!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 717
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карантия - 1 телешки език
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 брой
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 - 3 броя, за паниране
  • сухари - счукан за паниране или галета
  • сол
  • мазнина - за паниране
  • ябълки - 1 малка
  • вино - 1 к.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.

Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.

Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар