Картофен хляб

30/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Опитайте нашето предложение за картофен хляб, гарантирано ще ви се услади "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 254
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в малко затоплено мляко, заедно със захарта и 2 с.л. брашно. След като шупне прибавяме останалото топло мляко, брашното и солта. Разбъркваме и добавяме пресованите картофи, разбитото яйце и маслото.

Замесваме тесто, което оставяме да втаса за 30 минути на топло.

Оформяме полученото тесто на хлебче и правим няколко разреза с остър нож.

Печем хляба в намаслена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар